1: Zorg dat de kantine / bedrijfsrestaurant een aparte ruimte is.
Het hoeft niet perse groot te zijn maar wel los van de werkomgeving. Op deze manier komen de werknemers even los van hun werk. Als er geen aparte ruimte is kijk dan of je een bepaald gedeelte van de ruimte in kunt richten als kantine. Dit gedeelte kun je met (akoestische) scheidingswanden ook "los" maken van het werkgebied.
2: Durf het anders te doen.
Het is belangrijk dat de kantine of het bedrijfsrestaurant een andere meer ontspannen sfeer uitademt. Durf dus gerust wat meer kleur te gebruiken. Bijvoorbeeld verschillende kleuren krukken en stoelen. Zorg ervoor dat de er een aantal stoelen qua kleur bijvoorbeeld overeen komen met de kleur van de muur. Je kunt natuurlijk ook de kleuren van je logo of bedrijfskleuren in het interieur terug laten komen.
3: Hou het representatief. Hoe handig zou het zijn als je ook klanten relaties kunt ontvangen in het bedrijfsrestaurant. Als je de kantine dan toch opnieuw inricht, hou hier dan ook meteen rekening mee. Een afspraak in het restaurant heeft altijd een meer ontspannen sfeer. Klanten krijgen meteen een indruk van de sfeer binnen jouw bedrijf.
4. Hoog en laag zitten.
Sommige mensen zitten graag hoog andere laag. Soms zitten ze liever in een klein gezelschap of met z'n allen aan een grote tafel. Hou hier bij de inrichting van een kantine ook rekening mee. Zet een mix van hoge en lage tafels neer. Plaats kleine tafels maar bijvoorbeeld ook een grote tafel. Op deze manier is het bedrijfsrestaurant ook meer multifunctioneel inzetbaar voor bijvoorbeeld presentaties, recepties en informeel overleg.
5. Aanbieden van lunch.
Kijk ook naar de mogelijkheid om (gezonde) lunch aan te bieden. Hier hoef je niet eens een eigen keuken voor te hebben. Tegenwoordig zijn er ook bedrijven die dagelijks lunch verzorgen. Medewerkers vinden het ook wel fijn dat ze wat anders kunnen eten dan een boterham met kaas van thuis.